Img Hero Uitgelicht
Onze opvang

Gastouderopvang

Flexibele en kleinschalige opvang in huiselijke setting

Hét Gastouderbureau, onderdeel van Kinderopvang Zonnekinderen, verzorgt gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar bij de gastouder thuis. Gastouderopvang is flexibel, kleinschalig, huiselijk en dichtbij. Onze gastouders zijn, net als bij onze opvang, professionals die jouw kind optimaal begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. Zij volgen net als onze andere pedagogisch medewerkers bijscholingstrainingen om hun kennis actueel te houden en aan te laten sluiten bij het pedagogisch beleid van Zonnekinderen.

Opvang naar jouw wens

Onze gastouders vangen jouw kind op in een huiselijke, kleinschalige omgeving. En doordat afname per uur is, is de opvang helemaal naar jouw wens vorm te geven. Ideaal voor ouders met een beroep met onregelmatige diensten. Indien gewenst is het mogelijk om de gastouderopvang te combineren met onze dagopvang (en/of VVE) of buitenschoolse opvang. Wij maken graag een aanbod dat naadloos aansluit op jouw behoeften en wensen. 

Jouw vraag staat centraal

Tijdens een kennismakingsgesprek met onze bemiddelingsmedewerker Demi maak jij jouw persoonlijke situatie en wensen kenbaar. Zij gaat daarna actief op zoek naar de perfecte match: de best passende gastouder bij jouw gezin. Zo bieden we maatwerk met onze gastouderopvang. Is jouw gastouder een keer ziek of op vakantie? Of kan jouw gastouder om een andere reden jouw kind niet opvangen? Geen zorgen! Wij bieden altijd een passend alternatief. Misschien kan jouw kind bij een andere gastouder terecht of op één van onze kinderopvanglocaties bij jou in de buurt. 

Waarom Hét Gastouderbureau?

  • Flexibele opvang
  • Kleinschalig en vertrouwd
  • Persoonlijk en warm
  • Maatwerk voor jouw gezin
  • Gereduceerd tarief voor broertjes en zusjes
  • Onderdeel van Kinderopvang Zonnekinderen

Veiligheid en kwaliteit bij onze gastouders

Als je kiest voor gastouderopvang bij Zonnekinderen kun je er op vertrouwen dat de opvang goed is. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een veilige en gezonde omgeving voor jouw kind. Voordat een gastouder start bij ons gastouderbureau voeren wij een ‘risico-inventarisatie’ (RIE) uit. Tijdens deze controle letten wij onder andere op veiligheid (zijn er rookmelders, kindvriendelijke stopcontacten, is er goede ventilatie enzovoorts) en of er voldoende (buiten)speelmogelijkheden zijn. Al onze gastouders beschikken over een erkend diploma en volgen het bijscholingsprogramma van Zonnekinderen. Ook zijn zij in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), evenals hun huisgenoten. Jaarlijks wordt ons gastouderbureau gecontroleerd door de GGD, dit wordt vastgelegd in het inspectierapport. Ook onze onze gastouders worden gecontroleerd, deze inspectierapporten kun je hier vinden.

Meer weten of aanmelden?

Op zoek naar een gastouder voor jouw kind(eren) of eerst wat meer informatie? We maken graag vrijblijvend kennis! Neem daarvoor contact op met onze bemiddelingsmedewerksters Demi of Annika. Dat kan door een e-mail te sturen naar hetgastouderbureau@zonnekinderen.nl of te bellen naar 06-83565593 / 0683590997. Appen mag ook!

Wil jij gastouder worden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gastouders. Wil jij gastouder worden of meer weten weten? Kijk eens op onze pagina voor gastouders voor meer informatie.