Img Hero Uitgelicht
Locaties

Gastouder BijLein, Marjolein

Ik ben Gastouder BijLein, Marjolein Mooijman-Merks…

… en ik woon in Duiven-Centrum. Ik heb inmiddels 20 jaar ervaring als gastouder en studeerde in november 2021 af als Atelierpedagoog. Mijn gezin bestaat uit mijn man Fred, dochter Maartje (1997) en zoon Jeroen (2000). Onze kinderen wonen sinds afgelopen zomer beide niet meer thuis. We hebben wel verschillende huisdieren waarvan alleen onze twee katten Twinky en Brodie vrij rondlopen.

In mijn gezellige rijtjeshuis is ruimte genoeg om lekker te kunnen spelen. Ik heb een heerlijke tuin met een zandbak en verschillende voertuigen. Achter mijn huis is een speeltuintje en met de bakfiets ga ik samen met de kinderen op pad. Ik bied opvang op maandag, dinsdag en vrijdag van 06:30 tot 18:00 uur aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast komt op woensdagmorgen 08:45 tot 11.45 de Slimme Peuter Club bij elkaar, speciaal voor peuters van 2,5 – 4 jaar met een (vermoedelijke) ontwikkelingsvoorsprong. Ik vang kinderen op tot hun vierde verjaardag. Als een kind na de vierde verjaardag nog niet naar school gaat, kan de opvang doorgaan.

Meer weten over gastouderopvang? Bekijk de tarieven gastouderopvang
Locatiegegevens Locatie
Contact Contact
Demi Gastouderbureau Vierkant

Meer weten? Mail onze bemiddelingsmedewerkster gerust eens!

Praktisch Praktisch

Ik bied geen voor- of naschoolse opvang of flexibele opvang.

Kinderen voelen zich bij mij veilig en vertrouwd

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig voelen, bij mij, in mijn opvang en bij de rest van de gastkinderen. Pas wanneer zij zich veilig voelen, komt er ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ik stimuleer dreumesen en peuters met elkaar te spelen en lief en aardig te zijn voor elkaar. We spelen veel samen op de grond of op de kleden, spelletjes en knutselen doen we aan de grote tafel. Kinderen kunnen aan de kleinere tafeltjes even een activiteit voor zichzelf doen.

Ik heb een vaste dagindeling, dit geeft rust en regelmaat. Er zijn natuurlijk ook dagen dat ik hiervan afwijk, wanneer we samen op pad gaan, een verjaarsfeestje vieren of als tijdens een knutselactiviteit dat langer duurt dan gedacht.  Kinderen hebben bij mij een “eigen” bedje, dragen een trappelzak en slapen met een eigen knuffel.

Wat ik graag samen met de kinderen doe:

  • Ruimte creëren om te spelen met verschillend speel- en spelmateriaal. Er wordt dagelijks geknutseld waarbij de kinderen zelf bepalen wat ze ‘maken’ van de aangeboden materialen. We schilderen, kleuren, bouwen, kleien, ontdekken, ervaren, creëren, proberen en leren zo spelenderwijs wat hun eigen mogelijkheden zijn. Wekelijks bied ik de kinderen andere spel- en knutselmaterialen aan. Daarnaast vul ik dagelijks met extra materialen aan, als daar behoefte aan is.
  • Naar dansbare liedjes luisteren (bijvoorbeeld van Jeroen Schipper) of juist klassieke muziek om te ontspannen tijdens het werken met sensomotorisch materiaal, kosteloos materiaal en loose parts.
  • Buiten op pad gaan. Dit doe ik regelmatig als de groepsgrootte- en samenstelling dit toelaat.
  • Volgen van en inhaken op persoonlijke interesses van de kinderen. Ik werk daarom niet met thema’s (op jaargetijden en feestdagen na). Een groot deel van de activiteiten bepaal ik door opmerkingen en interesses van de kinderen zelf.

Je kunt BijLein ook op Facebook vinden.

Veel huisdieren

We hebben naast twee katten nog veel meer huisdieren. We hebben twee Afrikaanse reuzenslakken, miljoenpoten, vogelspinnen, guppen, gekko’s en slangen. De behuizingen van de slangen en de andere dieren zijn goed afgesloten. De kamer waarin de slangenbehuizingen staan is verboden terrein voor de kinderen en goed afgesloten!

Slimme peuterclub

Tijdens de Slimme Peuter Club ochtenden bestuderen we verschillende onderwerpen. Ik bied ik de peuters extra uitdaging en zij hebben de mogelijkheid te spelen en leren met ontwikkelingsgelijken. Ik vind het belangrijk om te blijven leren, daarom ben ik bezig met de jaaropleiding Expert Ontwikkelingsvoorsprong. Na de specialisatiemodule Pittige Peuters bij Novilo en 24 jaar als ervaringsdeskundige kan ik mij zomer 2022 officieel Expert Ontwikkelingsvoorsprong noemen. Ook ben ik aangesloten bij het Huis voor Talentontwikkeling