Img Hero Kinderdagopvang
Locaties

KDV IKC De Groene Ring Zuid (0-4 jaar)

Spelen, ervaren en groeien

Op KDV Montessori IKC De Groene Ring bieden we in de verticale groep opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De groep is sfeervol en overzichtelijk ingericht, waardoor jouw kind zich snel thuis voelt. Onze opvang is een uitdagende plek met leer- en spelmateriaal op kindhoogte. Hierdoor kan jouw kind zelf goed bij het materiaal. Dit daagt nog meer uit tot spelen, ervaren en groeien. In de afgebakende groene buitenruimte kan jouw kind heerlijk in de natuur buiten zijn. In onze fijne slaapruimte kan jouw kind even bijkomen tijdens een slaapje

Kom je bij ons kijken? Schrijf jouw kind hier in!
Contact Contact
IMG 7297

Meer weten? Neem contact op met IKC-directeur Marike Ketelaars. Zij beantwoordt graag jouw vragen!

Praktisch Praktisch

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 07.00 - 18.30 uur.

Montessori visie op de opvang

Het Montessori IKC De Groene Ring is een groen en duurzaam IKC met respect voor mens, dier en plant. De Montessori visie stelt daarnaast dat het belangrijk is dat kinderen zelf ervaren en beleven. De Montessori visie zie je terug bij ons op de opvang. Jouw baby kan veilig en prettig op ontdekking op de zachte speelmatten in onze grondbox. Terwijl jouw dreumes of peuter zelf kan onderzoeken en ontdekken in de verschillende hoeken. In de themahoeken is ruimte voor rollenspel waar jouw dreumes of peuter zich eindeloos vermaakt. Ook is er een fijne plek waar kinderen zich even rustig kunnen afsluiten van de rest van de groep. We proberen continu aan te sluiten op de behoefte van jouw kind.

Bekijk onze locatie in het filmpje

Verzorgen planten en dieren

We beschikken over een moestuin die we samen beplanten en verzorgen. De oogst eten we op de groep op of we maken er iets lekkers mee. Er zijn konijnen en kippen waar we regelmatig op bezoek gaan. Jouw kind mag dan samen met onze pedagogisch medewerker in de hokken om de dieren te aaien en te verzorgen. Dit is voor de kinderen ontzettend leuk en zo leren ze ook hoe ze moeten omgaan met dieren.

Van dreumes naar peuter

Regelmatig gaan kinderen die 2 jaar worden naar de peutergroep. Is jouw kind 2 jaar geworden? Dan kan je, afhankelijk van jouw kind en ruimte op de groep, ervoor kiezen om hem op de huidige groep te laten of door te laten stromen naar de peutergroep. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Door naar de BSO

Zodra jouw peuter 4 jaar is, begint de tijd op school. Daar zijn andere tijden dan op de Peuteropvang van toepassing. Veel van de kinderen die eerst bij ons op de opvang kwamen, maken na schooltijd gebruik van onze BSO. 

Neem een kijkje op deze locatie