Zonnekinderen Header Peuteropvang
Onze opvang

Peuteropvang

Uitdagende opvang voor jouw peuter!

In deze leeftijdsfase is jouw peuter volop bezig de wereld te ontdekken. Hij of zij wil op avontuur, grenzen verkennen, leren vallen en weer opstaan. Spelen met andere kinderen wordt steeds leuker en gelukkig zijn er op onze peuteropvang volop vriendjes en vriendinnetjes waarmee dat kan! Jouw peuter kan heerlijk spelen in de op de leeftijd afgestemde themahoeken, zoals de bouwhoek of de huishoek.

Rondleiding aanvragen Schrijf hier jouw kind in!

Ontdekken van de wereld

Op al onze locaties werken wij met de methode Startblokken, die erop gericht is de ontwikkeling van jouw kind zo goed mogelijk te stimuleren. Al onze medewerkers volgen de tweejarige Startblokkenopleiding. Binnen Startblokken draait alles om spel. Jouw kind leert de wereld kennen door bezig te zijn met onderwerpen uit de echte wereld. Hij of zij speelt deze na door net als mama voor de baby te zorgen of net als papa een lekkere maaltijd te koken. Zo leert jouw kind spelenderwijs omgaan met andere kinderen, samen te spelen, samen problemen op te lossen of samen iets te vieren. We helpen je peuter om steeds zelfstandiger te worden: zelf je brood smeren, jas aantrekken, schoenen aan- en uittrekken. Zo groeit het zelfvertrouwen van jouw kind!

Slecht weer bestaat niet, alleen een slechte jas!

Jouw kind gaat bij ons iedere dag lekker naar buiten. Ons motto is: slecht weer bestaat niet, alleen een slechte jas! Zo ervaren we de seizoenen, van de eerste lentezon tot de wind in je haren tijdens een gure herfstdag. Onze natuurlijk ingerichte buitenruimtes nodigen uit tot klimmen, klauteren, rennen, verstoppertje spelen en met water spelen. Ook hebben we op veel locaties moestuinen waarin we samen met de kinderen groente en fruit kweken en natuurlijk ook lekker op eten! Een heerlijke wandeling door de buurt of met de Zonnekinderenbus naar het bos staat ook regelmatig op het programma. 

Activiteiten samen met onze coaches

Ook onze coaches komen regelmatig langs op het kinderdagverblijf. De Sportcoach neemt de peuters mee om lekker te gymmen en de Cultuurcoach komt met muziekinstrumenten langs om samen muziek te maken en liedjes te zingen. En hoe leuk is het als de Natuurcoach op bezoek komt en samen met de peuters uilenballen gaat uitpluizen of dierensporen gaat zoeken in het bos!

Soepele overgang naar de basisschool

Veel van onze peuteropvang groepen zijn onderdeel van een IKC. De peutergroep werkt dan al samen met de kleutergroepen. Peuters en kleuters spelen samen en de peuters doen mee aan gezamenlijke activiteiten. Ook gaan ze op bezoek bij de grote kinderen op de BSO. Zo maakt jouw kind spelenderwijs kennis met de kinderen en ook de juf of meester is geen onbekende meer als jouw kind straks naar de basisschool gaat.

Voor wie?

Onze peuteropvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.30 uur en is toegankelijk voor alle peuters van 2 tot 4 jaar. De wijze van financiering verschilt echter, afhankelijk van het feit of je al dan niet recht hebt op kinderopvangtoeslag. Bekijk welke manier van financiering voor jou van toepassing is.