Zonnekinderen Header Home (1)

Gezonde kinderopvang

Gezonde kinderopvang

Kinderen zitten vol energie. Vol enthousiasme ontdekken ze de wereld en ontwikkelen ze zich iedere dag weer een stap verder. Ze daarbij ondersteunen en stimuleren is een belangrijk uitgangspunt van onze opvang. We willen ze optimale ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Daarbij investeren we volop in onze werkwijze, professionaliteit en materialen.

Scholing op het gebied van Gezonde Kinderopvang

Onze medewerkers volgen de cursus gezonde kinderopvang en vervullen op hun locatie hierin een voortrekkersrol. Niet alleen voeding en bewegen zijn onderwerpen binnen Gezonde Kinderopvang, ook onderwerpen als mediawijsheid (verwerkt binnen de activiteitenpijler Multimedia), verstandig in de zon, groen en hygiëne horen bij het concept.

Een gezonde en veilige omgeving

Op onze opvang bieden wij je kind een gezonde, actieve en veilige omgeving. We moedigen je kind aan om lekker te bewegen en te sporten. Ook gaan we iedere dag minstens één keer naar buiten, de frisse lucht in. Niet voor niets zeggen we bij Zonnekinderen: “slecht weer bestaat niet, alleen de verkeerde jas”.

Daarnaast kiezen we voor gezonde voeding. Hoe jonger kinderen gezond gedrag aanleren, hoe meer profijt ze hier in hun later leven van hebben. De jongste kinderen leren we dit spelenderwijs, met de oudere kinderen gaan we gesprek over het maken van gezonde keuzes en bewustwording van wat je eet. Dagelijks staat er fruit en rauwkost op het menu, bieden we gezonde tussendoortjes aan en staan tijdens de broodmaaltijd gezonde keuzes op tafel.