Img Hero Kinderdagopvang
Locaties

KDV IKC Het Klokhuis (0-4 jaar)

Fijne plek voor baby, dreumes en peuter 

Op de kinderopvang van IKC Het Klokhuis kan jouw kind van 0 tot 4 jaar terecht. De groepsruimte is fris en kleurrijk ingericht, waardoor jouw baby, dreumes of peuter zich direct prettig voelt. We hebben vaste gezichten op de groep, onze pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind in het spelen en leren. Jouw baby kan rustig ontdekken op de zachte speelmatten in de grondbox. Van eigen handen en voeten tot geschikt spelmateriaal. Terwijl jouw dreumes of peuter met andere kinderen op gaat in fantasiespel en meer van de wereld ontdekt in een themahoek zoals de bouwhoek of huishoek. In onze eigen afgesloten avonturentuin kan jouw kind heerlijk in de frisse buitenlucht op ontdekking gaan. Op onze locatie is het mogelijk dat jouw kind slaapt in de frisse en gezonde buitenlucht dankzij onze speciale buitenbedjes.

Kom je bij ons kijken? Schrijf hier jouw kind in!
Locatiegegevens Locatie
Contact Contact
Esther Jobsen

Meer weten? Neem contact op met IKC-directeur Esther Jobsen. Zij beantwoordt graag jouw vragen!

Praktisch Praktisch

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 07:00 - 18:30 uur.

IKC, Dalton en opvang

Onze kinderopvang is actief onderdeel van IKC Het Klokhuis. De groepsruimte is dichtbij de kleuterklassen waarmee wij intensief samenwerken. Vooral voor peuters is dit erg interessant. Jouw peuter gaat bijvoorbeeld samen met kleuters spelen, doet mee aan de gezamenlijke activiteiten en gaat samen met een aantal groepsgenootjes op bezoek bij de grotere kinderen van de BSO. We maken gebruik van de faciliteiten van het IKC, zoals het gezamenlijke plein en de speelzaal en ook de visie van het onderwijs passen wij toe op de opvang. Zo nemen we de vijf principes (verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie) van het dalton onderwijs waar mogelijk mee op de opvang. Door de intensieve samenwerking verloopt de overgang van opvang naar school soepel. Jouw peuter is namelijk al gewend aan de omgeving, aan de gezichten, maar ook aan de manier van werken.

Bekijk onze locatie in het filmpje

Van dreumes naar peuter 

Regelmatig gaan kinderen die 2 jaar worden naar de peutergroep. Is jouw kind 2 jaar geworden? Dan kan je, afhankelijk van jouw kind en ruimte op de groep, ervoor kiezen om hem op de huidige groep te laten of door te laten stromen naar de peutergroep. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Door naar de BSO

Zodra jouw kind 4 jaar is, begint de tijd op school. Daar zijn andere tijden dan op de opvang van toepassing. Veel van de kinderen die eerst bij ons op de opvang kwamen, maken na schooltijd gebruik van onze BSO. Lees meer over de buitenschoolse opvang op IKC Het Klokhuis.

Neem een kijkje op deze locatie