Img Hero Kinderdagopvang
Locaties

KDV IKC De Hoge Hoeve (0-4 jaar)

Fris, uitdagend met huiselijk gevoel

Op IKC De Hoge Hoeve is er een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar en zijn er twee peutergroepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De groepsruimtes zijn fris en kleurrijk ingericht en geeft de kinderen een huiselijk gevoel. Voor baby’s zijn er zachte speelmatten waarop zij naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken met voor hun leeftijd geschikt spelmateriaal zoals activity boards en schattenmanden. De peuters kunnen volop aan de slag in de uitdagend ingerichte themahoeken, zoals de bouwhoek, huishoek en leeshoek. Ook spelen kinderen vanaf 2 jaar in de themahoek of het kinderatelier. Er is een binnenplein dat dient als gezamenlijke speel- en activiteitenruimte (vanaf 2 jaar). In de afgesloten buitenspeelruimte kan jouw baby lekker rondkruipen in een kruippakje of jouw kind in de zandbak spelen of op één van de fietsjes. Op onze locatie is het mogelijk dat jouw kind slaapt in de frisse en gezonde buitenlucht dankzij onze speciale buitenbedjes.

Rondleiding aanvragen Schrijf hier jouw kind in!
Locatiegegevens Locatie
Contact Contact
Riet Mous IKC De Hoge Hoeve 1500X535

Meer weten? Neem contact op met IKC-directeur Riet Mous. Zij beantwoordt graag jouw vragen!

Praktisch Praktisch

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 18:00 uur. 

Spelen en leren doen we samen

De kinderopvang is onderdeel van het IKC. Er wordt actief gebruik gemaakt van de faciliteiten die het IKC heeft. De kinderopvang is in de directe nabijheid van de kleuterklassen waarmee een intensieve samenwerking is. Kinderen van de opvang spelen en leren samen met de kleuterklas, maar ook met de kinderen van ZoZijn. ZoZijn heeft ook een eigen groepsruimte, hier worden kinderen van 0 tot 6 jaar met een speciale zorgbehoefte opgevangen.

Binnen IKC De Hoge Hoeve zijn er combinatiefunctionarissen werkzaam, zij werken zowel in de opvang als het onderwijs. Door de intensieve samenwerking binnen het IKC verloopt de overgang van opvang naar school soepel. Kinderen zijn al gewend aan de omgeving en aan de gezichten.

Bekijk onze locatie in het filmpje

Van dreumes naar peuter

Regelmatig gaan kinderen die 2 jaar worden naar de peutergroep. Is jouw kind 2 jaar geworden? Dan kan je, afhankelijk van jouw kind en ruimte op de groep, ervoor kiezen om hem op de huidige groep te laten of door te laten stromen naar de peutergroep. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Door naar de BSO

Zodra jouw kind 4 jaar is, begint de tijd op school. Daar zijn andere tijden dan op de opvang van toepassing. Veel van de kinderen die eerst bij ons op de opvang kwamen, maken na schooltijd gebruik van onze BSO. Hier kun je meer informatie vinden over buitenschoolse opvang op IKC De Hoge Hoeve.

Neem een kijkje op deze locatie