Zonnekinderen Header Peuteropvang
Locaties

Peuteropvang IKC De Expeditie (2-4 jaar)

Huiselijk, kleurrijk en uitdagend

In het moderne gebouw De Zuidzon van IKC De Expeditie is nabij de kleuterklassen de peuteropvang gevestigd. Jouw peuter kan hier vanaf 2 jaar terecht. De groepsruimte is huiselijk en kleurrijk ingericht waardoor hij zich hier snel thuis voelt. Er is uitdagend spel- en leeraanbod waarmee jouw peuter (samen) met andere peuters op ontdekking kan. Zo prikkelen we jouw kind om stap voor stap verder te groeien.  In de afgesloten buitenspeelplaats kan jouw peuter heerlijk buiten ontdekken en spelen. Hier is een klimhuis, glijbaan, zandbak en zijn twee schommels. Ook kan jouw kind rondrijden op één van de (loop)fietsjes. Heeft jouw kind nog een slaapje nodig? Dan kan hij terecht in de slaapkamer van de kinderopvang.

Kom je bij ons kijken? Inschrijven
Locatiegegevens Locatie
Contact Contact

Meer weten? Neem contact op met IKC-directeur Jordy Coobs. Hij beantwoordt graag jouw vragen!

Praktisch Praktisch

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 18:30 uur. 

Samen op IKC De Expeditie

Onze kinderopvang is onderdeel van IKC De Expeditie. We maken gebruik van onze eigen ruimte, maar ook van de faciliteiten van het IKC. Zo kan jouw peuter dagelijks spelen in de speelhal, op de speelpleinen of in de gymzaal. Hier speelt jouw peuter niet alleen met kinderen van de kinderopvang, maar ook met de kinderen uit de kleuterklas of de kinderen van ZoZijn. Regelmatig gaan er zes peuters mee naar de kleuterklas. Zo kan jouw kind alvast een kijkje nemen en wennen aan de nieuwe omgeving.

ZoZijn zit in dezelfde vleugel als de opvang gevestigd. Zij vangen kinderen van 0 tot 6 jaar op met een speciale zorgbehoefte. Bij ons leert jouw kind dat iedereen anders is en dat het goed is om rekening met elkaar te houden. 

Bekijk onze locatie in het filmpje

Peuters en kleuters leren van en met elkaar

Er is een speciaal speelplein, het Dolfijneneiland, in de peuter-kleutervleugel waar jouw peuter samen met kleuters samen speelt. Hierdoor leren zij van en met elkaar. Thema’s en activiteiten bereiden we samen met de onderwijzers van de kleuterklas voor en voeren we met de peuteropvang en kleuterklas samen uit. Door deze intensieve samenwerking binnen het IKC is de overgang naar het onderwijs voor jouw peuter een stuk minder groot.

Door naar de BSO

Zodra jouw kind 4 jaar is, begint de tijd op school. Daar zijn andere tijden dan op de opvang van toepassing. Veel van de kinderen die eerst bij ons op de opvang kwamen, maken na schooltijd gebruik van onze BSO. Hier kun je meer informatie vinden over buitenschoolse opvang op IKC De Expeditie.

Neem een kijkje op deze locatie