Zonnekinderen Header Peuteropvang
Locaties

Peuteropvang IKC Het Klokhuis (2-4 jaar)

Samen ontdekken op de peuteropvang 

Op de peuteropvang van IKC Het Klokhuis kan jouw kind van 2 tot 4 jaar terecht. De groepsruimte is fris ingericht en daagt jouw peuter uit om te gaan ontdekken en groeien. Er zijn bijvoorbeeld themahoeken, zoals de bouwhoek of huishoek, waar jouw peuter samen met leeftijdsgenootjes kan spelen en leren. Onze vaste pedagogisch medewerkers bieden een vertrouwd gezicht en begeleiden in het spelen en leren. In onze eigen afgesloten avonturentuin kan jouw peuter heerlijk in de frisse buitenlucht op ontdekking gaan.

Kom je bij ons kijken? Inschrijven
Locatiegegevens Locatie
Contact Contact

Meer weten? Neem contact op met IKC-directeur John Bloemscheer. Hij beantwoordt graag jouw vragen!

Praktisch Praktisch

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 07:00 - 18:30 uur.

Peuters binnen het dalton IKC

Onze peuteropvang is actief onderdeel van IKC Het Klokhuis. De groepsruimte is dichtbij de kleuterklassen waarmee wij intensief samenwerken. Jouw peuter gaat bijvoorbeeld samen met kleuters spelen, doet mee aan de gezamenlijke activiteiten en gaat samen met een aantal groepsgenootjes op bezoek bij de grotere kinderen van de BSO. We maken gebruik van de faciliteiten van het IKC, zoals het gezamenlijke plein en de speelzaal en ook de visie van het onderwijs passen wij toe op de opvang. Zo nemen we de vijf principes van het daltononderwijs (verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie) waar mogelijk mee op de opvang. Door de intensieve samenwerking verloopt de overgang van opvang naar school soepel. Jouw peuter is namelijk al gewend aan de omgeving, aan de gezichten, maar ook aan de manier van werken.

Bekijk onze locatie in het filmpje

Door naar de BSO

Zodra jouw kind 4 jaar is, begint de tijd op school. Daar zijn andere tijden dan op de opvang van toepassing. Veel van de kinderen die eerst bij ons op de opvang kwamen, maken na schooltijd gebruik van onze BSO. Lees meer over de buitenschoolse opvang op IKC Het Klokhuis.