Zonnekinderen Header Peuteropvang

Financiering peuteropvang

Voor iedere peuter

Onze peuteropvang is voor iedere peuter toegankelijk. De wijze van financieren verschilt. Het kan zijn dat je subsidie van de gemeente ontvangt of kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. Welke manier van tegemoetkoming bij jou van toepassing is, is afhankelijk van jouw situatie. Werken jij (en je partner)? Volg je een opleiding? Of ben je misschien bezig met een inburgeringscursus? 

Gesubsidieerde peuteropvang

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar bieden wij gesubsidieerde peuteropvang aan. Deze gesubsidieerde plaatsen zijn toegankelijk voor peuters waarvan de ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als één van beide ouders werkt of beide ouders niet werken.

Jouw kind kan de peuteropvang twee dagdelen per week bezoeken, waarbij je kunt kiezen uit een ochtend en/of een middag. Voor de gesubsidieerde peuteropvang betaal je een maandelijkse, inkomensafhankelijke ouderbijdrage.

Peuteropvang met Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang (peuteropvang) via de Belastingdienst. Je komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag wanneer er onder andere sprake is van:

  • Twee werkende ouders/verzorgers binnen één gezin, of ouders/verzorgers die een studie of traject naar werk volgen.
  • Een alleenstaande ouder/verzorger die werkt, of een studie of traject naar werk volgt.
  • Het volgen van een inburgeringscursus.
  • Zelfstandig ondernemerschap waarvan de partner gebruik maakt van de meewerkaftrek.

De Kinderopvangtoeslag vraag je aan bij de belastingdienst via www.toeslagen.nl.

Maak je gebruik van kinderopvangtoeslag? Dan behoort inschrijving voor de gesubsidieerde peuteropvang niet tot de mogelijkheden. Bij inschrijving kun je jouw voorkeur voor dagdelen aangeven.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!