Uitgelicht

IKC Sprankel in de spotlight: “Ieder kind als sprankelend middelpunt!”

In de rubriek ‘Locatie in de spotlight’ laten we het team van een Zonnekinderen-locatie aan het woord over hun locatie. Deze keer: IKC Sprankel in Herwen. Wat maakt hun locatie bijzonder? En hoe is de sfeer? In deze eerste editie vertellen IKC-directeur Karen Klompmaker, opvangcoördinator Iris Wienholts en pedagogisch medewerker Jennifer Driessen over de nieuwste locatie IKC Sprankel in Herwen. “Er is aandacht voor iedereen en genoeg ruimte voor eigen ontwikkeling.”

Omschrijf de locatie in 3 woorden.

  • Aantrekkelijk (verzorgd en veel ruimte);
  • Persoonlijk (kleinschalig, daar voel je je thuis en geborgen);
  • Veelzijdig (heeft veel mogelijkheden - qua ruimte en centrale ligging - tot diverse activiteiten).

Wat maakt deze locatie bijzonder?
Er is een uitdagend groot plein, een prachtig peuterlokaal met diverse hoeken en een mooie BSO-ruimte waar we onze activiteiten kunnen doen. We maken gebruik van het kookeiland, van de biebboeken die er staan, maar hebben ook een podium met een dj-booth! En we hebben een bus, dus kunnen gemakkelijk op pad met de kinderen.

De groepen zijn relatief klein waardoor het gemoedelijk en rustig is met voor iedereen de aandacht. Er is tijd en ruimte voor input van de kinderen voor de keuze in activiteiten. We werken intensief samen met de school en hebben korte lijntjes met de leerkrachten, waardoor opvang en onderwijs hand in hand gaan. Dit maakt ons tot een sterk betrokken en warm team. Samen zorgen we voor een vloeiende overgang van de peutergroep naar de kleuterklas.

Hoe is de sfeer?

Persoonlijk, positief, veilig en gezellig. Er is aandacht voor iedereen en genoeg ruimte voor eigen ontwikkeling.

Wat voor activiteiten ondernemen jullie met de kinderen?

Met de bus op pad naar de boerderij, de bakker, de Bijland, peutergym.. noem maar op. Doordat IKC Sprankel centraal ligt, kunnen we samenwerken met vestigingen op nabije locaties én kunnen we diverse kanten uitgaan!

We werken op onze locatie themagericht en IKC breed, waarbij de kinderen spelend leren. Daarom bieden de pedagogisch medewerkers op de groep activiteiten binnen al onze pijlers activiteiten aan. Zo zijn er activiteiten op het gebied van Sport, Cultuur, Natuur & Avontuur, Multimedia & Techniek en Wereldwijs. Denk aan creatieve activiteiten zoals schilderen en kleien, samen buiten op zoek naar kriebelbeestjes, slijm maken, lekker koken en sport- en spelactiviteiten zoals levend stratego. Daarnaast werken we nauw samen met onze gespecialiseerde professionals, de pijlercoaches van Zonnekinderen. Zij bezoeken IKC Sprankel om gerichte activiteiten aan te bieden en de pedagogisch medewerkers te inspireren.

Waarom Zonnekinderen?
Op IKC Sprankel zien wij het kind als sprankelend middelpunt! Dat betekent dat we ieder kind zien als een eigen, unieke persoonlijkheid die het recht heeft zich in eigen tempo te ontwikkelen. De kinderen leren van en met elkaar, we leren ze vertrouwen te hebben in en met elkaar én aandacht te hebben voor elkaar. Elk kind heeft eigen talenten en kwaliteiten. Wij helpen jouw kind om deze te ontdekken vanuit een fijne en vertrouwde plek. We zijn een gezonde kinderopvang met aandacht voor gezonde voeding en lekker veel bewegen. Je kind hoeft zich niet te vervelen bij ons!

Lees meer over de peutergroep van IKC Sprankel of over de BSO.