Uitgelicht

Sportcoach op het KDV: peutergym!

Peutergym

Onze sportcoaches zijn er ook voor de jongste kinderen! Met regelmaat bezoeken zij de peuters om peutergymles te geven. Tijdens de peutergym maken de kinderen kennis met verschillende bewegingsvormen. De sportcoach bouwt een uitdagend parcours in de gymzaal met grote toestellen en dikke matten. De peuters komen met grote ogen en brede lach binnen: wat gaat er gebeuren?   Tijdens de peutergym komen klimmen en klauteren altijd terug: dit is goed voor de motoriek en het is grensverleggend. Ook is er altijd een spelvorm tijdens de peutergym, zoals bijvoorbeeld tikkertje of een spelletje op muziek.

Waarom peutergym?  

De peuters leren samenwerken tijdens de vele spelletjes. Ook leren ze wachten op hun beurt en om kleine opdrachtjes uit te voeren. Daarnaast werkt jouw peuter aan zijn of haar zelfvertrouwen: hoe geweldig is het om over iets heen te klimmen of ergens van af te springen? Tenslotte is het een geweldige manier om andere kinderen te leren kennen en vriendjes te maken!

Peutergym op jouw locatie

De peutergym wordt meerdere keren per jaar aangeboden op de locatie van jouw kind, vraag ernaar bij de pedagogisch medewerkers!