Uitgelicht

Zingen en dansen met het peutertheater

Peutertheater

Door onze cultuurcoaches wordt sinds een aantal jaar, regelmatig het project ‘peutertheater’ aangeboden aan peuters die onze kinderopvang bezoeken.

Het peutertheater project bestaat uit vier dagdelen waarin wordt gespeeld, gedanst en gezongen aan de hand van thema’s uit de belevingswereld van de kinderen. Interactief voorlezen, naspelen, spelletjes, vrij toneelspelen, liedjes, versjes, dansen, maar vooral plezier beleven aan het spelen en bewegen op muziek staat centraal.

Op weg naar "echt" dansen en toneelspelen

Het doel van deze theaterlessen is het creëren van een optimale ontwikkelingskans voor kinderen van 3 jaar in de kinderopvang door het aanbieden van veelzijdige en passende beweeg- en speelmogelijkheden.
De theateractiviteiten stimuleren en ontwikkelen de muzikale, expressieve, emotionele, motorische en cognitieve mogelijkheden van de kinderen. Ook zet de cultuurcoach met de kinderen de eerste stapjes op weg naar "echt" dansen en toneelspelen.
Er is aandacht voor eerste vormen van groepsbewustzijn en het zich bewust worden van zichzelf in relatie tot de ruimte om je heen.

Peuters zijn over het algemeen erg enthousiast over de activiteiten. Soms vinden ze het tijdens de eerste bijeenkomst nog een beetje spannend en onwennig, maar al snel staat ook jouw peuter vrolijk mee te dansen en te zingen.

Vraag aan de pedagogisch medewerkers op jouw locatie wanneer het peutertheater plaatsvindt!