Img Hero Kinderdagopvang
Locaties

KDV IKC De Expeditie (0-4 jaar)

Huiselijk, kleurrijk en uitdagend

In het moderne gebouw De Zuidzon van IKC De Expeditie is in een aparte vleugel de kinderopvang gevestigd. Er zijn twee verticale groepen, één voor kinderen van 0 tot 3 jaar en één voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Onze groepsruimtes zijn huiselijk en kleurrijk ingericht waardoor jouw kind zich snel thuis voelt. Voor de allerkleinsten is er een grondbox. Verder is er uitdagend spel- en leeraanbod waarmee jouw kind (samen) op ontdekking kan. In de afgesloten buitenspeelplaats kan jouw kind buitenspelen. Voor baby's is er een grote parasol, zodat zij altijd in de schaduw liggen op het picknickkleed. Jouw kind kan bijkomen tijdens een slaapje in onze fijne slaapruimte. Vroeg in de ochtend, als nog niet alle kinderen er zijn, vangen we kinderen van verschillende groepen samen op.

Kom je bij ons kijken? Inschrijven
Locatiegegevens Locatie
Contact Contact

Meer weten? Neem contact op met IKC-directeur Jordy Coobs. Hij beantwoordt graag jouw vragen!

Praktisch Praktisch

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 18:30 uur. 

Samen op IKC De Expeditie

Onze kinderopvang is onderdeel van IKC De Expeditie. We maken gebruik van onze eigen ruimte, maar ook van de faciliteiten van het IKC. Zo kan jouw kind dagelijks spelen in de speelhal, op de speelpleinen of in de gymzaal. Hier speelt jouw kind niet alleen met kinderen van de kinderopvang, maar ook met de kinderen uit de kleuterklas of de kinderen van ZoZijn. Regelmatig gaan er zes peuters mee naar de kleuterklas. Zo kan jouw kind alvast een kijkje nemen en wennen aan de nieuwe omgeving. 

ZoZijn zit in dezelfde vleugel als de opvang gevestigd en we delen de buitenspeelruimte. Zij vangen kinderen van 0 tot 6 jaar op met een speciale zorgbehoefte. Bij ons leert jouw kind dat iedereen anders is en dat je rekening met elkaar moet houden.

Bekijk onze locatie in het filmpje

Leren van en met elkaar

Er is een speciaal speelplein, het Dolfijneneiland, in de peuter-kleutervleugel waar jouw peuter samen met kleuters samen speelt. Hierdoor leren zij van en met elkaar. Thema’s en activiteiten bereiden we samen met de onderwijzers van de kleuterklas voor en voeren we met de peuteropvang en kleuterklas samen uit. Door deze intensieve samenwerking binnen het IKC is de overgang naar het onderwijs voor jouw peuter een stuk minder groot.

Van dreumes naar peuter

Regelmatig gaan kinderen die 2 jaar worden naar de peutergroep. Is jouw kind 2 jaar geworden? Dan kan je, afhankelijk van jouw kind en ruimte op de groep, ervoor kiezen om hem op de huidige groep te laten of door te laten stromen naar de peutergroep. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Door naar de BSO

Zodra jouw kind 4 jaar is, begint de tijd op school. Daar zijn andere tijden dan op de opvang van toepassing. Veel van de kinderen die eerst bij ons op de opvang kwamen, maken na schooltijd gebruik van onze BSO. Hier kun je meer informatie vinden over buitenschoolse opvang op IKC De Expeditie.

Neem een kijkje op deze locatie