Zonnekinderen Header Peuteropvang
Locaties

Peuteropvang IKC De Groene Ring Zuid (2-4 jaar)

Spelen, ervaren en groeien

Op Peuteropvang Montessori IKC De Groene Ring bieden we opvang voor peuters van 2 tot 4 jaar. De groep is sfeervol en overzichtelijk ingericht waardoor jouw peuter zich snel thuis voelt. Onze opvang is een uitdagende plek met leer- en spelmateriaal op kindhoogte. Hierdoor kan jouw peuter zelf goed bij het materiaal. Dit daagt nog meer uit tot spelen, ervaren en groeien. Op de peuteropvang is een duidelijk dagritme dat aansluit op die van de kleuterklassen. Denk hierbij aan kring, buitenspelen enzovoorts. In de afgebakende groene buitenruimte kan jouw peuter heerlijk in de natuur buiten zijn. Er is op de peuteropvang geen slaapruimte aanwezig.

Kom je bij ons kijken? Inschrijven
Contact Contact
IMG 7297

Meer weten? Neem contact op met IKC-directeur Marike Ketelaars. Zij beantwoordt graag jouw vragen!

Praktisch Praktisch

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 18:00 uur. 

Montessori visie op de opvang

Het Montessori IKC De Groene Ring is een groen en duurzaam IKC met respect voor mens, dier en plant. De Montessori visie stelt daarnaast dat het belangrijk is dat kinderen zelf ervaren en beleven. De Montessori visie zie je terug bij ons op de opvang. Jouw peuter kan zelf op onderzoek en ontdekking in de verschillende hoeken. In de themahoeken kan jouw peuter zich helemaal uitleven in rollenspel. Ook is er een fijne hoek waar kinderen zich even rustig kunnen afsluiten van de rest van de groep, bijvoorbeeld met een boekje. We proberen continu aan te sluiten op de behoefte van jouw kind.

 

Bekijk onze locatie in het filmpje

 

Verzorgen planten en dieren

We beschikken over een moestuin die we samen beplanten en verzorgen. De oogst eten we op de groep op of we maken er iets lekkers mee. Er zijn konijnen en kippen waar we regelmatig op bezoek gaan. Jouw kind mag dan samen met onze pedagogisch medewerker in de hokken om de dieren te aaien en te verzorgen. Dit is voor de kinderen ontzettend leuk en zo leren ze ook hoe ze moeten omgaan met dieren.

Prettig verloop van peutergroep naar kleuterklas

Jouw peuter mag, net als in de kleuterklas, zelf keuzes maken die aansluiten bij zijn interesses en behoeften van dat moment. Naast de visie van het IKC delen we ook de faciliteiten van het IKC. Zo maken we onder andere gebruik van de gymzaal, het buitenspeelplein en de bibliotheek. Onze peutergroep zit naast groep 1/2 en we werken veel samen. Thema's en activiteiten zijn vaak hetzelfde. Regelmatig komen er kleuters naar de peutergroep of gaan er peuters alvast naar de kleuterklas. Zo maakt jouw peuter alvast kennis met de kleuterklas, de ruimte, de juf en de kleuters. Voor jouw peuter is het fijn om dichtbij de kleuterklassen te zijn, de overstap van opvang naar het onderwijs is zo minder groot.

Door naar de BSO

Zodra jouw peuter 4 jaar is, begint de tijd op school. Daar zijn andere tijden dan op de Peuteropvang van toepassing. Veel van de kinderen die eerst bij ons op de opvang kwamen, maken na schooltijd gebruik van onze BSO. Hier kun je meer informatie vinden over de buitenschoolse opvang op Montessori IKC De Groene Ring.

Neem een kijkje op deze locatie