Zonnekinderen Header Peuteropvang
Werken bij

Waarom werken bij Zonnekinderen

Opleidingen

Wil je bij Zonnekinderen komen werken als pedagogisch medewerker, dan is het van belang dat je een beroepsopleiding geldend voor de kinderopvang hebt afgerond. Er zijn veel verschillende diploma's waarmee je in de kinderopvang aan de slag kunt, meer dan je misschien zou denken.

Bekijk welke opleidingen volstaan om bij ons te komen werken op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang.

Stage

Ontwikkel je talent bij Zonnekinderen! We hebben regelmatig plaats voor studenten die het vak van pedagogisch medewerker willen leren, maar ook voor andere opleidingen. Start je loopbaan goed bij ons. Studenten komen, na afronding van hun studie, regelmatig in dienst bij Zonnekinderen.

Hoe kan je inschrijven voor een stage?

Stuur een e-mail naar recruitment@zonnekinderen.nl waarin je iets meer over jezelf vertelt en waar je graag stage zou willen lopen. Stuur voor de volledigheid ook je cv mee. Wij nemen dan contact met je op. Als we een kennismakingsgesprek inplannen, kunnen we elkaar beter leren kennen. Daarna kun je collega’s kennen en wordt er uitgelegd hoe je stage eruit gaat zien. Ook kan je via jouw onderwijsinstelling kijken wat de mogelijkheden zijn voor een stage bij Zonnekinderen.

Rechten en plichten voor stagiairs

Als stagiair krijg je verantwoordelijkheden die aansluiten bij je functie. Competenties en leerdoelen zijn uitvoerbaar en haalbaar op de leerplek. Tijdens je stage krijg je voldoende tijd voor de stageopdrachten.

Erkend leerbedrijf

Kinderopvang Zonnekinderen is een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat je bij Zonnekinderen de nodige vaardigheden voor je toekomstige beroep als pedagogisch medewerker leert en dat je goede begeleiding krijgt tijdens je stage. Voor stagiaires is dit van belang, omdat alleen het volbrengen van een stage bij een erkend leerbedrijf recht geeft op een diploma.

Werken in de kinderopvang met (nog) niet afgeronde Hbo-opleiding? 

Ben jij Hbo-student en zoek jij naar een bijbaan in de kinderopvang? Dat kan! Voorwaarde is dat jij bezig bent met een Hbo-opleiding die kwalificeert voor de kinderopvang. Met 50% behaalde studiepunten kan je al beginnen op onze buitenschoolse opvang. Met 75% mag je ook op de kinderdagopvang werken. Zo heb je niet alleen de leukste bijbaan, maar doe je ook extra pedagogische werkervaring op! Ben je niet meer bezig met je Hbo-opleiding, maar heb je wel voldoende studiepunten? Ook dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren.

Sollicitatieprocedure

Zie jij jezelf werken bij Zonnekinderen en heb je dé vacature gevonden? Solliciteer dan direct via de website. Je kunt je CV en motivatiebrief door middel van de button 'Solliciteer direct' op de vacaturepagina versturen. Deze komt dan bij onze afdeling HRM terecht. Je krijgt altijd een bevestiging van ontvangst.

Wanneer je gesolliciteerd hebt, ontvang je binnen enkele dagen een reactie van ons.

Een eventueel eerste kennismakingsgesprek heb je met een van onze collega's van de afdeling HRM. Tijdens het eventuele tweede gesprek bespreken we je concrete wensen ten aanzien van contract, flexibiliteit, inzetbaarheid en dergelijke. Als we hier beiden positief uitkomen, kunnen we de arbeidsvoorwaarden in orde maken. We bespreken wat de datum van je eerste werkdag bij ons wordt. Voor het zover is moet er nog wat papierwerk in orde worden gemaakt (VOG, kopieën van diploma’s, ID, etc).

Op je eerste werkdag word je ontvangen door de leidinggevende van jouw locatie die jou wegwijs maakt en je aanspreekpunt is bij vragen of problemen. Je collega’s doen hun best je zo snel mogelijk in te werken en zorgen dat je je snel thuis voelt bij Zonnekinderen!

CAO Kinderopvang

Als je werkzaam bent binnen de kinderopvang krijg je te maken met de CAO Kinderopvang. In de CAO Kinderopvang zijn afspraken gemaakt over arbeidsvoorwaarden voor de gehele branche Kinderopvang. De afspraken in de CAO gaan bijvoorbeeld over loon, toeslagen, betaling van overwerk, werktijden, proeftijd, opzegtermijn of pensioen.

Bekijk de CAO Kinderopvang